Мед Атлант

Граната, пістолет та ніж: прикарпатські правоохоронці викрили групу осіб з арсеналом зброї. ФОТО

На Прикарпатті оперативники й “кордівці” викрили групу осіб з арсеналом зброї. Одного із них затримали. Це сталося вчора, 8 серпня в місто Долина.

Попередньо стало відомо, що прибули невідомі особи зі Львівщини для з’ясування між собою стосунків, на так звані “розборки” з місцевими жителями. Проте цій зустрічі завадили правоохоронці.

В подальшому, в ході проведених оперативно-розшукових заходів, ввечері в с. Новичка, Долинського району, поблизу автозаправної станції, було викрито групу осіб чисельністю 8 чоловік, до якої входили жителі Долини та району, а також мешканці Рожнятівського району, м.Болехів та Болехівської міської ради. Про це МІСТУ повідомили у прес-службі ГУ НП в Івано-Франківській області.

При проведенні обшуку в автомобілі жителя Рожнятівського району виявлено предмети схожі на мисливський карабін «ФОРТ 201», з патроном, а в пристебнутому до нього магазині – 29 патронів. Також газовий пістолет ERMA 459 з магазином спорядженим 7 патронами. В автівці жителя Болехівщини виявлено предмет схожий на пістолет Фенікс-Р для стрільби травмуючими (резиновими) кулями, а в легковику жителя Долини знайшли предмет схожий на гладкоствольну мисливську рушницю «ИЖ», розкладену в чохлі.
В іншій автівці виявили предмети схожі на пістолет револьвер CAL в барабані якого було 9 патронів, пістолет RONM R з магазином з 7 патронами та ніж з пластмасовою ручкою. Поки що не встановлено кому належить ця зброя.

При огляді місця події виявлено предмети схожі на гранату із запалом РГД 5 та гранату із запалом Ф1, 84 набої різного калібру, 3шт. магазинів ПМ, 1 магазин АК, споряджені патронами, та ніж.

В ході проведених оперативно-розшукових заходів було встановлено, що предмети, знайдені на місці події належать 48-річному жителю одного із сіл Долинського району, який викинув їх при затриманні працівниками «КОРДу» (корпусу оперативно-раптової дії) ГУНП в Івано-Франківській області. Його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Окрім того, сьогодні на світанку під час додаткового проведення огляду місця події неподалік від місця, де затримували вищевказаних осіб, виявлено предмет схожий на пістолет ПМ, із стертим номером, з ознаками переобладнання для стрільби бойовими набоями, який належить 43-річному жителю Долини.

За цим фатом розпочато досудове розслідування за ознаками злочину передбаченого ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Читайте також: у Галицькому районі автомобіль зіткнувся з потягом на колії. Внаслідок ДТП загинули чотири людини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...