Мед Атлант

На Прикарпатті від початку року більше 500 дітей хворіли на кір

З кінця 2016 року та  у 2017 році в області спостерігається черговий ріст захворюваності на кір, що пов’язано із 5-ти річною циклічністю перебігу епідемічного процесу кору.

Сьогодні, 9 серпня, в обласній дитячій клінічній лікарні на прес-конференції медики розповіли про ситуацію із захворюваності на кір та що робити, що вберегти себе від ускладненого перебігу хвороби.

За словами медиків, в області станом на 8 серпня зареєстровано більше 700 звернень дітей та дорослих з підозрою на кір. Серед хворих — 533 дітей, віком до 14 років. Зважаючи на те, що кількість хворих зростає, медики рекомендують батькам робити щеплення своїм дітям.

Головний дитячий епідеміолог Галина Бенько зазначила, що вчасно зроблене щеплення допомагає дітям легше боротися з хворобою.

Наразі в області є достатньо вакцини для дітей. Вакцина “Пріоріс”, яка є в області – бельгійського походження, –каже медик.

Аналіз вакцинального статусу хворих свідчить, що 25% з них не отримували жодного щеплення, ще 25% – одне щеплення, кожен сьомий із хворих – мають два щеплення, 27 дітей до 1 року – не вакциновані, а майже 40% – не знають свого вакцинального статусу.

У свою чергу, обласний епідеміолог Марія Бойко відзначила, що спалах кору був прогнозований на Прикарпатті і медики рекомендували батькам робити щеплення своїм дітям.

До слова, найбільше хворих зареєстровано в Івано-Франківську, Яремче та Богородчанському районі.

Читайте також: 10 студентів місцевого коледжу захворіли на кір

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...