Мед Атлант

Якими іменами найчастіше називають своїх дітей франківці? Статистика

Тенденції моди на “рідкісні” імена, що їх дають молоді батьки новонародженим, дійшла і до Франківська. Про це каже заступник начальника реєстраційної служби Наталія Козубаш. 

Так, реєстраційна служба Івано-Франківської області останнього року звертає увагу на все бурхливу тенденціїю у виборі імен.

Часто причиною цього стає любов до кумира, улюблених акторів чи, навіть, серіалів. Але важливу роль грає і соціальна складова: сім’я у складі одного іноземця й українця часто надає перевагу саме зарубіжним іменам. У Франківську це пов’язано із шаленим напливом туристів, студентів з інших країн тощо – каже пані Наталія.

Згідно з даними реєстраційної служби м. Івана-Франківська ми склали ТОП-імен, що були зареєстровані вже цього місяця.

Серед дівчаток:

Джессур

Моніка

Джесіка

Варвара

Міланія

Серед хлопчиків:

Амба

Златодар

Сонцедар

Володар

Іларіон

Проте, зі слів заступника начальника, найпопулярнішими іменами досі залишаються Олександр, Анна, Вероніка, Анастасія, Максим, Станіслав, Марко і Владислав. Ці імена дають батьки-консерватори.

Пані Наталія додає, діти, котрі не погодяться у майбутньому з таким вибором рідних, зможуть змінити своє ім’я, починаючи з 14-ти років. Триває процедура всього 3 місяці, а от для сміливих батьків вона стане гіркою звісткою та одкровенням.

Читайте також: Франківські батьки називають своїх дітей незвичними іменами

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...