Мед Атлант

Освітянин з Коломиї, якого затримали на хабарі, у суді визнав свою вину і традиційно відбувся штрафом

8 серпня відбувся судовий розгляд справи заступника директора з навчальної роботи Коломийського економіко-правового коледжу, якого наприкінці червня затримали на хабарі правоохоронці. 

Освітянин вимагав від абітурієнта 800 доларів за вступ на державну форму навчання. Винагороду отримував у своєму службовому кабінеті.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 КК України, як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення, особою уповноваженою на виконання функцій держави, – повідомляється на фейсбук-сторінці Коломийського міськрайонного суду.

Під час досудового розслідування 25 липня 2017 року в кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, яку в процесі судового засідання просили суд затвердити. 

8 серпня суд погодився з умовами угоди та своїм вироком визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення та, взявши до уваги наявність у винуватої особи двох малолітніх дітей та непрацюючої дружини інваліда 3 групи, призначив узгоджене між прокурором і обвинуваченим покарання у вигляді штрафу в розмірі 1180 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 20060 (двадцять тисяч шістдесят) гривень та стягнув в дохід держави – 1484 гривень 40 коп. витрат за проведення судової експертизи. 

Цікаво, що одразу після затримання правоохоронцями свого колеги, директор Коломийського економіко-правового коледжу Роман Михайлович запевняв журналістів “МІСТО”, що трапилася жахлива помилка і хабар його заступнику підкинули. Просив зняти публікацію, в якій було зазначено ім’я та прізвище освітянина й запевняв, що доказів у правоохоронців не буде. Натомість, як бачимо, його колега зізнався у вчиненні злочину та просив суд жорстоко не карати.

Читайте також: Одіозний ямницький голова визнав, що вимагав хабар і відбувся мізерним штрафом

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...