Мед Атлант

За фактом загибелі пішохода в ДТП на вулиці Грушевського відкрито кримінальне провадження

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди за участю BMW на вулиці Грушевського в Івано-Франківську, внаслідок якої загинув пішохід.

Як повідомив МІСТУ начальник відділу розслідувань ДТП СУ ГУ НП в Івано-Франківській області Віталій Івонюк, за фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації  транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

11 серпня, близько 19 години, 26 -річний чоловік на «BМW 520», рухаючись в напрямку Шпитальної, в районі «зебри» збив 55-річного пішохода. Від отриманих травм пізно ввечері  останній помер у медичному закладі.  Освідчення на алкоголь показало, що водій був тверезий. Він розповів патрульним, що пішохід раптово вибіг на перехід, тому він не встиг зреагувати.  За словами Віталія Івонюка,  швидкість транспортного засобу  на момент аварії повинна встановити автотехнічна експертиза. ЇЇ  результатів  ще немає. Також наразі немає інформації про свідків аварії, наявність записів з камер відеоспостереження чи автомобільних відеореєстраторів.

За інформацією КУРСу, водій — Назар Костів, 1991 року народження, донедавна працював прокурором Івано-Франківської місцевої прокуратури, цьогоріч звільнився. BMW 520 2009 року випуску зареєстрована на нього, придбав машину у 2015 році.

Подейкують , що батько Костіва теж має стосунок до роботи в правоохоронних органах.

У поліції наголосили, що Назар Костів не є працівником прокуратури. А от інформацію про батька у поліції не коментують.

 «Не можу нічого сказати з цього приводу. Це не стосується матеріалів кримінального провадження», — зазначив Віталій Івонюк.

Наразі досудове розслідування триває, вживаються заходи для встановлення всіх обставин ДТП.

 

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...