Мед Атлант

Ходили пішохідним переходом і співали гімн: працівники спиртзаводу “Княгинин” перекривали дорогу на Пасічну

Сьогодні, 15 серпня, перед мостом на Пасічну працівники спиртзаводу “Княгинин” перекрили дорогу, вимагаючи повернути підприємство і повернення заробітної плати.

Про такі дії небайдужі повідомили у поліцію. Інспектори, прибувши за вказаною адресою, побачили близько сорок осіб, які дійсно перекрили проїзд – ходили по пішохідному переході і співали Гімн України. Про це журналістам МІСТА розповів речник Управління патрульної поліції у м. Івано-франківську Микола Гурак.

Каже, що поліціанти поспілкувалися з працівниками та заспокоїли їх. Ті, у свою чергу, відреагували на зауваження позитивно та за десять хвилин звільнили проїзд для транспорту. Про протест працівники правоохоронців не попереджали, а самотужки вийшли на вулицю Галицьку.

Працівники вимагають не допустити ліквідації підприємства. Кажуть, їх не пускають на роботу. Також скаржаться, що заробітну плату їм не видають вже більше року.

За словами начальника охорони, всіх цих протестувальників звільнено.

Обурені працівники, щоб привернути до себе увагу тимчасово перекривали дорогу на вулиці Галицькій.

Нагадаємо, 8 серпня, в Івано-Франківську ОДА прийшли працівники спиртзаводу “Княгинин”, щоб з’ясувати, чому керівника заводу не пускають на територію підприємства.

Працівники спиртзаводу співали гімн України, викрикували “Банду геть”, таким чином вимагаючи від влади захисту і справедливості. Причина протесту працівників – те, що директора спиртзаводу Зінаїду Гаргат не пускають на підприємство.  Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення Івано-Франківського господарського суду про визнання обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості банкрутом. Суд виграли, а директора все одно не пускають.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...