Мед Атлант

Франківський Карітас організував дітям поїздку у Галицький національний природний парк

У вівторок, 15 серпня, франківський Карітас організував для дітей поїздку у Галицький національний природний парк. Екскурсію влаштували для дітей, що відвідують Центр соціально-психологічної допомоги на базі Карітасу.

Діти знайомилися з дикими мешканцями лісу та слухали історії екскурсовода про кожного з них.

 

«Ми намагаємося донести дітям, що природу потрібно не  лише експлуатувати, а й берегти її, – каже екскурсовод Іван Голійчук, – вчимо їх бути співчутливими до поранених тварин та птахів, аби вони допомагали братам нашим меншим».

Деякі тварини тут виросли, до життя у дикій природи вони не пристосовані, тому так і залишаться у Галицькому природному парку. Інші – потрапили сюди на реабілітацію та за деякий час повернуться у дику природу. Тут діє Центр реабілітації диких тварин, де рятують та лікують тварин і птахів, що потрапили у біду. Останні, кого привезли на реабілітацію – це лелеки.

«Це надвірнянські птахи, що потрапили у яму з нафтопродуктами, – розповідає екскурсовод, – а напередодні привезли нам лелеченят з Тернопільської області, там стався буревій і птахи попадали з гнізд, поламали ноги та крила».

Діти мали можливість зайти у вольєр для ведмедів, звісно, за їх відсутності. Незабаром  сюди заселять бурих ведмедів з Херсонщини. Там тварини утримувалися в неналежних умовах, тому вирішили перевезти хижаків у Галицький національний природний парк.

Найбільше дітей зацікавила вовчиця Петра. Щоправда, тварина більше схожа на лисицю – руда, з пухнастим хвостом. Вовчицю привезли сюди з Рівненського зоопарку.

Віктор Команіцький дуже любить тварин, вдома у хлопця їх чимало – черепаха, дві собаки, дві кішки та рибки. Одного разу він з братом врятували пораненого собаку.

«У собаки була порізана нога і тварина була дуже налякана, – розповідає брат хлопця Юрій, – вдома ми обробили і перев’язала рану, потім написали у соцмережі оголошення про знайденого собаку і наступного дня з нами зв’язалися люди, які взяли його до себе».

Діти досхочу погуляли парком, побачили мурашник-гігант, дізналися про різні види хвойних дерев, побували у музеї природи та зробили безліч фотографій на згадку.

Франківський Карітас приділяє велику увагу дозвіллю підопічних, працівники благодійного фонду завжди намагаються влаштовувати корисний та пізнавальний відпочинок для дітей. Поїздка у Галицький національний природний парк відбулася у рамках проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей» за фінансової підтримки МБФ «Карітас України».

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...