Мед Атлант

Поліцейські назвали марки авто, які викрадають найчастіше

На Прикарпатті побільшало випадків з викраданням автотранспорту. Згідно з даними Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, минулого року було зареєстровано 107 кримінальних правопорушень про незаконне заволодіння автомобілями, тоді як у 2013 — лише 27.

Найбільше автовикрадень, як у минулому році, так і в цьому — в Івано-Франківську. У 2016-му тут зареєстрували 30 кримінальних правопорушень, у 2015 — 51. Станом на липень, цього року в обласному центрі вже викрадали 12 автівок.

Якщо говорити про марки, то серед викрадених транспортних засобів лідирують «ВАЗи». Впродовж п’яти років їх було викрадено аж 29, рік випуску яких був різний — від 1974 р. до 2012 р.

На другому місці — «Volkswagen» — 20 автовикрадень, на третьому — «Toyota» — 14. Трохи менше в області «полюють» за «Mercedes-Benz» — їх за п’ять років викрадали 6 разів.

Не так цікавлять крадіїв «Mitsubishi», «Honda» — 5 фактів, «Lexus», «BMW» — 4, «Audi», «Acura», «Mazda», «Range Rover» — 2.

Як повідомили МІСТУ в Головному управлінні Національної поліції в області, з 2012 року в місцевих відділах поліції також були зареєстровані звернення громадян щодо незаконного заволодінням вантажівками — зловмисники викрадали 5 КАМАЗів та 1 MAN.

Загалом, з 2012 року до відділів поліції ГУНП в Івано-Франківській області надійшло 422 звернення громадян про незаконне заволодіння автомобілями. Станом на 17 липня 2017 року в автоматизованому обліку в підсистемі «Угон» перебувають 133 автомобілі, по яких розшук не припинено, з них — 122 легкові автомобілі, 10 вантажних та 1 мікроавтобус.

Читайте також: Вночі горів автомобіль дружини колишнього заступника керівника Департаменту охорони здоров’я в області

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...