Мед Атлант

Старий-новий Facebook-вірус: як видалити

Користувачі  отримують повідомлення, в яких розміщено приманку – посилання на відеозапис. Однак, замість відеозапису вірус встановлює на комп’ютер розширення і заражає нову сторінку, і від вашого імені здійснює розсилку таких повідомлень друзям.

Цей вірус вже довший час «гуляє» в Мережі і його жертвами стали багато користувачів. Начальник кіберполіції Івано-Франківська Іван Канюс закликає в жодному разі не переходити за такими шкідливими посиланнями.

Про це він пише на власній Фейсбук-сторінці.

«Шановні друзі та користувачі! Мені сьогодні вже від двох користувачів, які є в списку друзів, надійшли приватні повідомлення із посиланням на відео. Насправді це шкідливе посилання і в жодному разі не рекомендую за ним переходити.  Для тих хто встиг його відкрити необхідно зайти на свою сторінку з іншого браузеру та ще краще ПК, у налаштуваннях в розділі безпека завершити сесії на на всіх пристроях та бажано змінити пароль», —  зазначив Іван Канюс.

Згідно з рекомендаціями сайту safeall.info, якщо ви всетаки перейшли за шкідливим посиланням і вже від вас пішла розсилка, чи просто вам повідомили друзі, що ви надсилаєте повідомлення – необхідно завершити усі активні сесії (вийти з усіх пристроїв) та рекомендовано змінити пароль. Зробити це через відкритий браузер – програми для доступу до інтернету (на якому здійснено вхід ) наврядчи вдасться, оскільки меню “налаштування” буде заблоковано. Щоб отримати доступ можна попровувати перейти за посиланнями нижче, а взагалі рекомендовано робити це на іншому браузері чи краще комп’юторі. У крайньому випадку (якщо немає іншого браузета чи ПК) можна зробити шляхом використання сеансу “інкогніто” – анонімне вікно (Ctrl+Shift+N для Chrome та Ctrl+Shift+N для Mozilla).

Заходимо на свою сторінку і переходимо в налаштування 

 

Далі розділ “безпека й авторизація”

 

знайти розліл “Звідки ви увійшли” (Where You’re Logged In) та натиснути “Завершити усі сесії ” (Log Out Of All Sessions)

Після, за  допомогою цього ж розділу необхідно змінити пароль.

Ось і все. Після успішного відновлення нормального функціонування сторінки поділіться інструкцією із друзями від яких також йде розсилка.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...