Мед Атлант

Посол Канади зустрівся з франківськими патрульними

Сьогодні, 17 серпня, до Управління патрульної поліції Івано-Франківська завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Дипломат оглянув умови, в яких працюють патрульні та поспілкувався з апаратом Управління та патрульними, які працюють на лінії.

Нова патрульна поліція стала обличчям змін, перших змін. Фактично тепер Ви поставили ту планку, на яку інші галузі правоохоронної системи має рівнятись. Ваша робота є зразковим еталоном для інших. Вам і нам потрібно виправдовувати кращі сподівання людей. Я знаю, що Ви зустрічаєтесь із протиріччями у змінливому і складному українському законодавстві. Я б Вас попросив також щоб Ви вказували нам на те, на які зміни ми мали б наголошувати. Я радий завжди почути про Ваші досягнення, проблеми, найпростіші шляхи дилем чи протиріч, — зазначив під час зустрічі посол.

У свою чергу, керівник франківських патрульних Дмитро Міхалець додав, що місцеві керівники аналізують проблеми і  тому надіється, що будуть згодом більші зміни — люди почнуть поважати працівника поліції і їх вважатимуть взірцем для України.

Щодо Івано-Франківська, то наші молоді поліціянти наводять порядок в місті, і можуть поділитись великою кількістю історій, — сказав Дмитро Міхалець.

Під час розмови з послом, франківські патрульні запитували дипломата про різні “наболілі питання”. Зокрема, один з патрульних запитав, яке покарання загрожує канадійцю за образу поліцейського. На що посол відповів:

За словесну образу карається строго, хоча це залежить від провінції.

Інший патрульний запитав щодо зарплати. Посол відповів, що зарплата у канадійського поліціянта вища, ніж середня зарплата по державному секторі і в більшості міст зарплата визначається комісією, яка порівнює з іншими містами. Однак, із зарплати вираховують 30-40%  коштів на сплату податків.

Наприкінці зустрічі, посол побажав, щоб певні найбільш яскраві протиріччя були вирішені.

Я думаю, що проблемою є, коли поліцейський в якійсь ситуації є безпомічним і це варто змінювати. Дуже важливою є ваша групова солідарність і її варто зберігати. Також, звичайно, відзначаю велику кількість жінок у франківській патрульній поліції, бажаю, щоб цей баланс Ви не тільки зберегли, а й розвивали. А щодо обміну досвідом, то це гарна ідея і варто подумати, як її втілити в майбутньому, — відзначив посол.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...