Мед Атлант

У 2017 році в Івано-Франківську надано дозволи на розміщення 56 нових МАФ, серед яких лише 6 – місцевим товаровиробникам

Як вже інформувало МІСТО, в Івано-Франківську налічується півтисячі так званих малих архітектурних форм, або МАФів. У 2017 році надано дозволи на розміщення 56 нових ТС, серед яких 6 ТС – місцевим товаровиробникам (лише 10%).

Про це йдеться у довідці про результати моніторингу тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в місті Івано-Франківську.

Загалом в 46 тимчасових спорудах, що становить 13% від загальної кількості, здійснюється реалізація продукції місцевих товаровиробників, таких як: ТДВ «Івано-Франківський хлібокомбінат» (22 ТС), ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод» (10 ТС), ПАТ «Івано-Франківська харчосмакова фабрика» (8 ТС), ТДВ г/х «Перлина» (5 ТС), ПАТ «Івано-Франківський м’ясокомбінат» (1 ТС).

Також в рамках моніторингу було проведено аналіз кількості найманих працівників та розміру їх середньомісячної заробітної плати. Так, найнижчий рівень зарплати було зафіксовано 808 грн., найвищий рівень – 4722 грн., середній показник при цьому склав 3035 грн.

Крім цього, було виявлено частину суб’єктів господарської діяльності, в яких кількість тимчасових споруд, на які отримано дозволи, значно переважає над кількістю найманих працівників для їх обслуговування. Така різниця складає 77 осіб, що може свідчити або про відсутність їх офіційного працевлаштування, або про порушення суб’єктами господарської діяльності п.5.3.12 договору тимчасового користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, а саме про передачу права розміщення ТС третім особам без погодження із виконавчим комітетом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...