Мед Атлант

В серпні франківські правоохоронці посилено контролюють іноземців

В серпні по Україні триває операція “Мігрант”, лише за півмісяця франківські поліцейські склали 79 адмінпротоколів на іноземців-порушників та притягнули до адміністративної відповідальності 26 злочинців – громадян інших держав. Проти семи іноземців розпочато кримінальні провадження.

Про це повідомляє сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Практичний етап спільних профілактичних заходів під умовною назвою „Мігрант” проходитиме на території області до кінця серпня. 

Заходи, які проводяться поліцією спільно з управлінням державної міграційної служби в області та Чернівецьким прикордонним загоном спрямовані на запобігання порушенням законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, посилення контролю за перебуванням даних осіб на території України та протидії нелегальній міграції.

В результаті спільних дій працівників УДМС України в Івано-Франківській області та ГУ НП в області в період з 01 по 16 серпня 2017 року виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 26 іноземців. Стосовно 22 осіб направлено обґрунтовані звернення до УДМС в області про скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, а щодо 11 – про примусове повернення за межі України, із застосуванням заборони щодо подальшого в’їзду.

З початку операції складено 79 адмінпротоколів за різні правопорушення допущених іноземцями, з них за 2 – керування автотранспортом у нетверезому стані (ст.130 КУпАП), 7 – хуліганство (ст.178 КУпАП), та інші.
За цей період розпочато 7 кримінальних проваджень стосовно іноземних громадян, зокрема за вчинення ними кримінальних правопорушень пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, крадіжок та переховування від органів слідства та суду. Вже 5 особам повідомлено про підозру вчинення злочинів та застосовано запобіжні заходи.

Читайте також: В СБУ розповіли, як франківці налагодили схему щодо нелегального перетину кордону

Житель Івано-Франківщини тривалий час “вербував” прикарпатців в рабство у Великобританії

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...