Мед Атлант

Новопризначений головний лісівник області обіцяє зробити роботу управління більш відкритою

Сьогодні, 18 серпня, відбулася  прес-конференція начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслана Осташука.

Новопризначений головний лісівник області зібрав представників ЗМІ, щоб розповісти про проблеми, які назріли в лісовому господарстві та відповісти на запитання, які супроводжують галузь.

Руслан Осташук наголосив, що ставить перед собою завдання №1 — зробити роботу управління більш відкритою.

«Хочеться зробити роботу нашого управління більш відкритою для громадськості та ЗМІ», —зазначив Осташук.

Та додав, що не варто вбачати глобальну проблему у повідомленнях, які часто з’являються в інформаційному просторі.

«Начебто безжально вирубують Карпатські ліси. Але варто розуміти, що будь-яка інформація у пресі, яка не містить фахових коментарів, не завжди є правдивою. Я наголошую на тому, що це мають бути коментарі фахівців лісової галузі, а не осіб, які просто прагнуть вирішити якісь власні проблеми, — каже Осташук. — Бачивши вагони, фотографувати і казати, що все це — Карпатський ліс. То не є правильно. Можна в лісі сфотографувати пень і сказати, що він незаконно зрубаний. Так, проблеми є. Але ми прагнемо знайти розуміння між нами і громадськістю».

На його думку, негативна інформація про лісопорушення, а саме незаконні вирубки, підриває авторитет лісової охорони. Проте вона не завжди є об’єктивною та може вводити в оману громадян.

За перше півріччя 2017 року лісгоспи склали 265 протоколів про лісопорушення. Управління працює над відновленням рейдово-наглядових груп “ОСА”, до складу яких увійдуть працівники лісової охорони, правоохоронці та громадські активісти.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...