Мед Атлант

У прикарпатських лісгоспах встановлюють камери відеоспостереження, що транслюють зйомку онлайн

Такі камери вже встановлені у Гринявському та Вигодському лісгоспах, а незабаром їх встановлять і у інших лісових господарствах.

Сьогодні, 18 серпня, відбулася  прес-конференція начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Руслана Осташука. Як вже інформувало МІСТО, новопризначений головний лісівник області обіцяє зробити роботу управління більш відкритою.

Крім того, Осташук підбив підсумки роботи підприємств управління за перше півріччя 2017 року.

Так, за півроку перевиконано запланований річний обсяг відтворення лісу. Зокрема, було висаджено понад 4 мільйони саджанців ялиці, бука, ялини, дуба, клена тощо. Зберігається тенденція зменшення обсягів заготівлі деревини. У 2017 році за перше півріччя заготовили на 32 тис.куб.м менше, ніж за відповідний період 2016 року. Також начальник управління Руслан Осташук ухвалив рішення зупинити виписку суцільних рубок, крім рубок головного користування (спілого лісу). У 2016 році суцільні рубки провели на 3,4 тис.га. Натомість, у 2017 цей показник становитиме на тисячу гектарів менше – 2,4 тис. га.

Окрім цього, на території лісгоспів встановлюються камери відеоспостереження, що транслюють зйомку онлайн. Такі камери вже встановлені у Гринявському та Вигодському лісгоспах, а незабаром їх встановлять і у інших лісових господарствах.

«Ми будемо жорстко боротися з самовільними рубками лісу. Ми розуміємо, що на це потрібен час. Роботи лише почалися, але вже встановлено близько десяти камер», – зазначив Руслан Осташук.

До слова, лише у Вигодському лісгоспі працюють шість камер спостереження, що контролюють перевезення деревини у лісових масивах на площі близько 60 тис. га.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...