Мед Атлант

До кінця дня синоптики прогнозують грози

В найближчі три години із збереженням до кінця дня 20 серпня та протягом доби 21 серпня по області та місту очікується сильний дощ, грози, град, шквалисте посилення вітру 17-22м/с.

Ввечері 20 серпня та протягом 21-22 серпня на ріках басейну Дністра та Прута очікується підйом рівня води на 0,2-1,0 м над передпаводковим. При сильних зливах можливе формування значного місцевого та схилового стоку.

Синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці у фейсбук написала, що з понеділка в Україну й справді прийде похолодання, проте зрезюмувала, що літу поки рано виносити вердикт і говорити про його завершення.

Дощовий атмосферний фронт, який зараз над Польщею-Чехією, вже з завтрашнього вечора підійде до західних кордонів України. І почне свою роботу – лити дощі та знижувати температуру повітря.
Погляньте на другу карту. Перед фронтом зараз +26+29 градусів. У нас, в Україні, взагалі, як я вже казала, тридцятиградусна спека. А ось за фронтом, у тилу, вже по +17, +18 градусів.
Ця нова, свіжа повітряна маса прийде в Україну після проходження атмосферного фронту вже у понеділок на захід, а 22-23 серпня охопить більшу частину України.
А поки що.
Завтра в Україні скрізь сухо та спекотно, лише в другій половині дня та надвечір у західних областях почнуться дощі та зниження температури повітря.
У Києві неділя буде сонячною, протягом дня +31+33 градуси.
Зміна погоди у столиці – на наступному тижні.
Так, осінь за календарем – недалеко.
Так, атмосферні процеси починають перебудовуватися.
Але виносити у заголовки знаки оклику “всепропало” лише тому, що очікуються дощі та похолодання – не варто.
Давайте атмосфері дозволимо самій вирішувати, коли розпочинати і коли закінчувати сезони.
Літо ще триває.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...