Мед Атлант

Франківська молодь привітала мешканців села Ясеновець з 400-річчям. ФОТО

На вихідних відбулося свято з нагоди 400 років селу Ясеновець, що на Рожнятівщині. “Молода Просвіта” Прикарпаття завітали до мешканців зі святковим концертом.

На одній сцені виступили як місцеві артисти, так і творчий колектив “Квіти ромену”, вихованці Клубу обдарованих дітей під керівництвом Руслани Денеги. Авторські пісні, мелодійна музика, запальні танці – усе сприяло чудовому настрою.

“Ми хочемо, аби молодь з міста частіше приїжджала у село, і навпаки, – говорить співорганізаторка Євгенія Бардяк. – Такі заходи не тільки дарують позитивні емоції, але також сприяють інтеграції, обміну досвідом, налагодженню комунікації задля розвитку нашого краю”.

Під час 6-годинного концерту мешканці та гості мали нагоду познайомитися з творчістю місцевих майстринь, скуштувати традиційні страви, поспілкуватися між собою. Ведуча запрошувала на сцену найстаршу і наймолодшого жителів села, найдавнішу пару, видатних вихідців. Сільський голова вітав кожного і дарував пам’ятні подарунки, виготовлені спеціально до свята: керамічна тарілка, іменна грамота.

“Ще минулого року на цьому місці було звичайне пасовисько, але я вірив, що ми зробимо тут майданчик для святкувань і зборів громади. І сьогодні ми бачимо, що наш задум вдався. З кожним роком будемо і далі робити наше село кращим!” – підсумував ясеновецький голова Ігор Пасічник.

Родзинкою свята стала заслужена артистка України Світлана Весна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...