Мед Атлант

Судді Апеляційного суду Івано-Франківської області один за одним подають у відставку

Сьогодні, 21 серпня, голова Апеляційного суду Івано-Франківськоі області прозвітував про роботу суддів за  перше півріччя 2017 року.

Кадрова криза — одна з основних проблем, з якою стикнулися судді.

В апеляційній інстанції минулого року було в штаті 38 суддів, а на сьогодні 21 суддя і з них 4 — подали заяви у відставку. На наш погляд, це є серйозна проблема. Кожен з Вас погодиться, що якщо раніше суддя мав менше справ у розгляді, то більше часу мав для підготовки рішення. А зараз дуже серйозно зросло навантаження, — зазначає голова Апеляційного суду області Богдан Гриновецький.

Суддя стверджує, що колеги добровільно подають у відставку.

По-перше, це їхнє право, також звільнення не забороняє суддям після відпочинку знову подаватися на конкурс і займати посади, які вони займали до цього часу. Тим більше, що під час відпочинку, вони, на відмінно від нас, будуть мати час для підготовки.

Ще одна причина —  втомилися працювали у непростій обстановці.

Необ’єктивне ставлення до нас та постійні необґрунтовані звинувачення та припущення, що судді корупціонери і без грошей справи не розглядаються, — додає голову Апеляційного суду.

Та, незважаючи на меншу кількість суддів, процент розгляду справ за півроку все-таки більший, ніж тоді, коли було більше суддів.

Вихід буде знайдений, оскільки на боці реформи стоять і європейські інстанції. Їх представники час від часу нагадують нашим політикам, що реформа має бути розумною, — каже Гриновецький.

Про велике навантаження суддів відзначив також заступник голови Апеляційного суду Володимир Гандзюк.

Зараз ми маємо за всю практику апеляційного суду таку малу кількість суддів, які щодня розглядають не менше 10-15 справ. І в порівнянні з минулими роками, то кількість справ збільшується, а суддів- зменшується.

Зокрема, збільшилася кількість справ щодо незаконного видобутку гравію, корупційні правопорушення та справи щодо порушень Правил дорожнього руху.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...