Мед Атлант

В Україні введуть плату за приймання пологів

Пологи в Україні будуть платними від 2019 року. Такі нововведення передбачаються новим проектом медичної реформи.

Про це повідомляє ТСН новини.

Платити доведеться за планові пологи. Породілля буде отримувати пакет усіх послуг, а оплата проходитиме через державне агентство – Національну службу здоров’я.

«Якщо ми візьмемо пологи, вони можуть бути плановими, і тоді, згідно з новими законами, вони підпадають під оплату. Але пологи можуть бути екстреними. І тоді це екстрена допомога. Вона покривається державою», – сказала Богомолець.

За словами в. о міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, нові правила торкнуться породіль після 2019 року.

«Ми будемо мати деякі послуги, які як пілотні будуть оплачуватися по-іншому. І ми вибрали пологи як одні з тих, які будуть оплачуватися по-іншому. Ми будемо оплачувати пологи як пакет усіх послуг, які надаються під час пологів. Це буде оплачено через державне агентство – Національну службу здоров’я. З 2019 року вже переходимо на оплату послуг на вторинній, третинній ланці», – сказала Супрун.

Якщо ж у породіллі немає коштів на оплату пологів, вона зможе народжувати безкоштовно, проте їй не нададуть окрему палату. Також безкоштовними будуть екстрені пологи. Робота лікарів у такому випадку вважатиметься екстреною допомогою, яка покривається державою.

Читайте також: За колючим дротом: життя засуджених та ув’язнених у франківській тюрмі. ВІДЕОСЮЖЕТ (Частина 1)

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...