Мед Атлант

Хто повинен закрити скандальне татарівське кладовище?

Помилка у відповіді на це запитання стала причиною винесення протиправної постанови державною виконавчою службою.

Івано-Франківським окружним адміністративним судом розглянуто справу про визнання неправомірними дій державного виконавця та скасування постанови про закінчення виконавчого провадження, стосовно закриття новооблаштованого Татарівського кладовища. Постанову державного виконавця Яремчанського міського відділу ДВС ГТУЮ в Івано­Франківській області суд визнав протиправною та скасував, так як відсутні обставини фактичного виконання судового рішення.

Рішенням суду, яке набрало законної сили ще у 2004 році, зобов’язано закрити новооблаштоване кладовище на місці гаражів у селі Татарів.

Виконуючи в примусовому порядку це судове рішення, відділ ДВС помилково прийняв його виконання здійснене розпорядженням сільського голови. Зазначене не відповідає вимогам закону, оскільки судове рішення зобов’язального характеру може виконати боржник, тобто фізична або юридична особа чи держава, на яких судовим рішенням покладено обов’язок його виконати.

Нагадаємо, що позивач скаржився до Європейського суду з прав людини  на порушення його права на повагу до його житла та приватного життя у зв’язку з облаштуванням біля його житла кладовища та невиконання органами влади судового рішення, яким облаштування кладовища поблизу його будинку було заборонено. Суд оголосив вказані скарги прийнятними та постановив сплатити заявникові 6000 євро відшкодування моральної шкоди.

До теми: 6 тисяч євро за життя поруч з мерцями. Місцева пенсіонерка виграла судовий позов проти держави

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...