Мед Атлант

Під час сеансу одночасної гри в шашки франківці позмагаються з гросмейстером Ольгою Балтажи

Сьогодні, 23 серпня, в  День Державного Прапора України, в Івано-Франківську заплановано сеанс одночасної гри з шашок-64 за участі чемпіонки світу та Європи Ольги Балтажи.

Шахівниця з маленькими круглячками розвиває логіку, швидке мислення та навчає стратегічному баченню, переконані досвідчені спортсмени. І додають: на цьогорічний сеанс залучили зовсім юних франківців – задля популяризації гри у шашки. А також інтелектуального розвитку молоді.

Організатором турніру став Департамент молодіжної політики та спорту міської ради.

Гросмейстер, заслужений майстер спорту, чемпіонка Європи Ольга Балтажи одночасно зіграє зі всіма бажаючими – як з дітьми, так і з дорослими.

Всі жителі міста можуть зіграти зі мною, спробувати сили із гросмейстером. Записуються як і ті, хто вже має розряди, так і зовсім юні, які ще ніколи не грали. Це робиться для того, щоб залучити дітей до такої корисної справи. Ми проводили такий захід 1 червня – до Дня захисту дітей. І дівчинка, яка тоді долучилася до нього, вже бере участь у Всеукраїнських змаганнях, – розповіла Ольга Балтажи.

Та відзначила, що на цей сеанс до Івано-Франківська завітали і гості з інших міст нашої області.

Щоправда, свої корективи внесла погода. Сеанс було заплановано провести на площі Міцкевича та через раптовий дощ його перенесли в приміщення бібліотеки.

Читайте також: Франківцям на вулиці дарували патріотичні стрічки. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...