Мед Атлант

Як пов’язані підліткова злочинність і насильство в сім’ї

Насильство і жорстокість у сім’ях є основною причиною майбутніх проблем із законом у підлітків.

Слово і Діло” відстежило зв’язок між підлітковою злочинністю і домашнім насильством.

За даними Мін’юсту, станом на липень в органах пробації перебували понад 1200 підлітків, причому переважна більшість з них – хлопці віком від 16 до 18 років. Так, на пробації на цей час перебували лише 82 дівчини і понад 1,1 тисячі молодих людей.

Значна кількість проблем з законом зафіксовані також і у дітей до 16 років – їх частка становить близько 20% від загального числа підлітків, які потрапили під нагляд після скоєння злочинів.

Зв’язок з проблемами в сім’ї тут також простежується дуже чітко: близько 800 з них сироти, покинуті батьками або виховувалися в неповних сім’ях.

Згідно з невтішною статистикою, понад дві третини дітей з неблагополучних сімей піддаються насильству: приблизно половина таких дітей в результаті намагається втекти з дому, а ризик самогубства у них виростає в 10 разів.

Також статистика свідчить, що серед залучених до проституції людей близько двох третин ставали жертвами сексуального насильства ще в дитинстві.

За 2016 рік органи пробації пройшли 4,3 тисячі людей, велика частина з яких зазнали в дитинстві насильства в сім’ї або стали його свідками. З них за цей час повторні правопорушення скоїли 110 осіб, що становить близько 2,5% від загального числа.

Близько 250 підлітків потрапили у виховні колонії, причому близько половини з них виросли в неповних сім’ях або раніше піддавалися сімейному насильству.

Насильство і жорстокість у сім'ях є основною причиною майбутніх проблем із законом у підлітків. Слово і Діло відстежило зв'язок між підлітковою злочинністю і домашнім насильством.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...