Мед Атлант

Скільки коштувало українцям святкування Дня Незалежності

26-й День Незалежності України міста і села нашої країни відзначили по-різному. Одні — масштабними концертами. Інші — тематичними фестивалями і навіть козацькими розвагами. Деякі — скромними, але душевними гуляннями. А для того, щоб все це організувати, місцевим держустановам необхідно було провести відповідні закупівлі, яких в цьому році нараховувалося десятки.

Найцікавіші приклади зібрали експерти торгового майданчика Zakupki.Prom.ua, офіційного учасника Системи публічних електронних закупівель ProZorro, — пише “24 канал”.

Зіркові концерти

У Дніпрі рідко важливі події святкують без зіркових гостей. День Незалежності в цьому році не став винятком. Міська влада для двох концертів — 22 і 24 серпня — запросила групи ЛЯПІС98 і Гуляйгород GG, виконавців Арсена Мірзояна і Наталку Карпу. Такий набір зірок разом з багатьма додатковими заходами обійшовся Дніпру в 3,7 мільйона гривень.

516 тисяч гривень заплатила місцева влада за проведення свята в Івано-Франківську. З нагоди 26-ї річниці Незалежності в місті виступили відомі українські гурти і музиканти з Канади. Крім цього, франківців порадували концертом класичної музики. А апогеєм торжества став виступ народного артиста України Тараса Петриненка.

В Калуші також вирішили провести святкову концертну програму за участю зірок української естради. У договорі закупівлі не згадали, кого саме мали на увазі, але в програмі торжества вказана група “Без обмежень”. Послуга з організації виступу артистів до Дня Незалежності обійшлася бюджету міста в 82 тисячі гривень.

Який зірковий гість, як не народний артист України, — найбільш підходить для святкування Дня Незалежності. Саме так подумали представники влади Радивилова (Рівненська область) і запросили порадувати містян своїм співом Степана Гігу. Таке задоволення, тривалістю дві години, коштувало всього 60 тисяч гривень.

В смт. Макаров ґрунтовно підійшли до організації свята і довірили його відомому ведучому Андрію Джеджулі. Послуги шоу-мена коштували майже 195 тисяч гривень. У договорі закупівлі не уточнювали деталі, але вказано, що виконавець може залучити до заходу третіх осіб. А на сайті Макарівської РДА зазначили, що на святі виступлять, окрім інших, Національний заслужений академічний народний хор України імені Г. Г. Верьовки і брати Борисенко. Можливо, вони є цими “третіми особами”.

Є й більш “скромні” приклади того, як можна відзначити наше національне свято. Скажімо, в м. Тисмениця (Івано-Франківська область) заспівав гурт “Цвіт кульбаби” (технічне забезпечення виступу обійшлося місту в 50 тисяч гривень). А в Трускавці (Львівська область) містян порадував концерт групи “КораЛЛі” вартістю 33 тисяч гривень.

Читайте також: Емоції, єднання і оплески подяки під вражаючий феєрверк. Місто відсвяткувало День незалежності. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...