Мед Атлант

Франківські патрульні у день стрілянини в центрі міста зупиняли сина генерала Француза двічі. ФОТО

МІСТО писало, що 26 серпня, в Івано-Франківську біля “Pasage Gartenberg” виникла бійка, яка завершилася стріляниною.Одразу в місті ввели план “Перехоплення”. Патрульним вдалося зупинити декілька підозрілих авто, в одному з яких був поранений чоловік. Уже згодом стало відомо, що у стрілянині брали участь Ігор Халаменда та Анатолій Француз. Останнього патрульні за день затримували двічі.

Відтак, близько 12:45 виник конфлікт між групою осіб, які відпочивали на літньому майданчик “Pasage Gartenberg”. Під час інциденту виникла бійка, а далі і стрілянина. Усі, хто вчинив сутичку зі стріляниною, кинулися тікати автомобілями. За годину патрульними було зупинено два автомобілі. В одному з авто інспектори виявили пораненого на прізвисько “Сухий“. За попередньою інформацією усі, хто був в цьому автомобілі – “люди” Ігоря Халаменди, більш відомого у місті на прізвисько “Бура”. Іншу машину шляхом блокування інспектори затримали в центрі на вул. Січових Стрільців. Це автомобіль “Ніссан Х-Trail“. Відомо, що цей автомобіль належить Анатолію Французу, який є сином генерал-майора міліції та колишнього начальника прикарпатської міліції.

На фото Анатолій Француз-молодший

Тоді при затриманні за кермом перебувала інша людина, не Анатолій Француз. Сам же Француз-молодший погрожував патрульним звільненням через зв`язки батька. Після перевірки Француза-молодшого відпустили, а автомобіль забрали на штрафмайданчик.

Інспектори склали на водія, який був за кермом, протоколи за ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимог про зупинку) та за ст. 124 КУпАП (ДТП – через зіткнення з службовим автомобілем патрульних).

Цього ж дня, ввечері, у с. Вовчинець за порушення правил дорожнього руху був зупинений автомобіль на американських номерах. З власних джерел МІСТУ стало відомо, що за кермом перебував Анатолій Француз-молодший. Серед пасажирів була жінка. Речник Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Микола Гурак підтвердив цю інформацію журналістам МІСТА. Гурак каже, що патрульні не знали хто саме за кермом, а відреагували на порушення та хотіли зробити усне зауваження. Проте в Анатолія Француза не було при собі посвідчення водія. За це інспектори винесли постанов на водія за ст. 126 КУпАП. Поверхневу перевірку згідно ст. 34 ЗУ “Про Національну поліцію” також провели – заборонених предметів не виявили.

Додамо, Анатолій Француз-молодший працював помічником судді в Івано-Франківському окружному адміністративному суді.

Нагадаємо, правоохоронці спершу відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 ККУ (Хуліганство). За це винним загрожувало від 3 до 7 років позбавлення волі. Сьогодні, 28 серпня, під час брифінгу заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області Ігор Баб’юк розповів подробиці стрілянини в центрі Івано-Франківська.  Повідомив, що кримінальне провадження уже розслідується за статтею “замах на вбивство”. Злочин перекваліфікували згідно ч.2 ст 115, оскільки травми становили загрозу для життя. Іншим особам, які причетні до інциденту, кваліфікують хуліганські дії за ч.4 ст. 296.

 

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...