Мед Атлант

“Мамо, допоможи”, — прикарпатські поліцейські розповіли про стандартні шахрайські схеми

До поліцейських Прикарпаття звернувся житель Долинського району, який повідомив, що його старенький батько став “жертвою” шахраїв.

Поліцейські кажуть, що найчастіше шахрайські схеми по телефону такі: “Мамо, допоможи”, “З вашим родичем сталася біда”. Проте довірливі громадяни продовжують вірити цим фразам.

Потерпілий розповів, що 26 серпня близько 5 години ранку на домашній телефон зателефонували нібито працівники поліції, та повідомили про те, що чоловік онучки скоїв ДТП. Про це МІСТУ повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Щоб уникнути відповідальності потрібно заплатити 3000 доларів США. Розгублений пенсіонер сказав, що таких грошей не має, а шахраї в свою чергу, запропонували розрахуватись золотими виробами. Чоловік зібрав все що було вдома, а саме: гроші в сумі 750 гривень, золоті сережки, ланцюжок та виніс невідомому, котрий підійшов до будинку.

Лише після цього потерпілий передзвонив та дізнався, що з родичем усе гаразд і в жодне ДТП він не потрапляв.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до прикарпатців не довіряти шахраям, а повідомити родичам, перепитати чи з ними все гаразд. Якщо з якихось причин ви не додзвонилися до них то обов’язково повідомте у правоохоронні органи і з’ясуйте ситуацію. У жодному випадку не поспішайте довіряти незнайомим та віддавати їм кошти.

Читайте також: Франківські патрульні заблокували водія-втікача, який втретє керував напідпитку. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...