Мед Атлант

Навчання з гаджетом: в Івано-Франківську презентували новий формат книг. ФОТО

Сьогодні, 28 серпня, в Івано-Франківську відбулась презентація нових мультимедійних навчально-методичних матеріалів для початкової та середньої школи чернігівського видавництва “КМ Медіа”.

Представник видавництва Євген Халімон розповів про виклики та проблеми сучасної школи, нові методики в навчанні та нові матеріали. Зокрема, про розроблення нового проекту з навчально-методичної літератури для навчальних закладів. Його суть полягає у переході книжки в цифровий формат, інформує МІСТО.

Можливості можуть бути більшими, але потрібні передумови. Книжка як носій інформації програє мультимедійним ресурсам, але ринок не готовий поки переходити повністю на цифровий варіант, тому ми робимо це частково, – зазначає Євген.

Проект умовно можна розділити на дві складові: підготовка класичних паперових книг та розробка програмного середовища, яке має можливість дати усім користувачам працювати зручно і з максимальною ефективністю.

Суть проекту полягає у тому, що дитина, працюючи з книжкою та не розуміючи певний матеріал, звертається за допомогою до професійного помічника у гаджеті. Для цього необхідно встановити мобільний додаток “KM Media Bookshelf” та скануючи QR-код на сторінці книги, витягнути матеріал, який цікавить. Відтак з’явиться відео, в якому вчителі пояснюють ту чи іншу тему дитині. Школяр має змогу обрати оптимальний анімаційний ролик, цілковито розрахований на самотність учня, або розгорнутий коментар учителя, який суттєво доповнить матеріал видання. Відео транслюються російською мовою.

Євген Халімон запевняє, що ці книги є підручниками нового покоління та альтернативним варіантом для батьків, які матеріально не можуть дозволити собі репетитора. Проект створюється з використанням сучасних новітніх технологій та врахуванням зарубіжного досвіду інших видавництв.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...