Мед Атлант

Ремонт у центрі Франківська: старі матеріали здадуть по актах комунальним підприємствам

Сьогодні, 29 серпня, розпочати капітальний ремонт у середмісті Івано-Франківська – вулиці Лесі Українки та площі Міцкевича.

У зв’язку з цим, рух транспорту у цьому напрямку буде обмежено протягом усього періоду ремонту. Щодо часу, то планують ремонтні роботи завершити за три місяці, тобто, до кінця осені. Проте директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак каже, що невідомо якою буде погода. Запевнив, що цього року вулиці відремонтують.

“Старі бордюри, які зривають, а також вся бруківка без винятків (кам`яна, і побита, і ціла) будуть здані по акту на територію КП “Муніципальна дорожня компанія”. Крім того, опори освітлення, кабелі будуть здані на територію КП “Івано-Франківськміськсвітло”. Для приклад, люки – КП “Івано-Франківськводоекотехпрому”. Тобто, все буде здаватися по акту, аби в майбутньому використовувати при потребі. Звісно, якщо воно буде у належному вигляді”, – каже Михайло Смушак.

Крім того, авторами проекту передбачено монтаж сучасного освітлення, лавок та інших елементів дизайну.  Але на територію біля квітників (паркова зона) ремонт не вплине, тому іванофранківці можуть відпочивати там. Відтак, ремонтуватимуться проїжджа частина та тротуари на площі Міцкевича.

Проектом капітального ремонту передбачено:

повний демонтаж старого покриття проїжджої частини та тротуарів;
монтаж комунікацій та нової системи водовідведення
вирівнювання профілю вулиці в один рівень;
мощення проїжджої части природнім каменем, а тротуарів – кількома видами сучасної плитки;
висадження нових дерев;
монтаж вуличних меблів та засобів організації руху.

Ремонт вулиць Міцкевича та Л. Українки буде проводити ТОВ “Шобелі Україна” – офіційний представник чеської будівельної компанії “Schobeli gruppe” в Україні. Проїжджу частину і тротуар планують зробити з гранітної плитки і на одному рівні. Очікувана вартість ремонту вулиці Міцкевича складає 6 854 347 мільйони гривень, вулиці Л. Українки – 5 503 446 мільйонів гривень.

Читайте також: На проблемній ділянці дороги по вулиці Галицькій встановлять світлофор

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...