Мед Атлант

Франківці обрали, на що потрібно витратити півмільйона гривень з міського бюджету

Вчора завершилося голосування за проекти, які будуть фінансуватися з міського бюджету. З червня  по 28 серпня франківці мали змогу віддати свій голос за реалізацію будь-якого проекту, які були зареєстровані в конкурсі бюджету участі.

Можливість жителям міста обирати, на що витратити бюджеті кошти надається в рамках цільової програми «Партиципаторне бюджетування» чи іншими словами — бюджет участі. Така програма  встановлює та регулює систему взаємодії виконавчих органів міської ради та жителів міста щодо реалізації проектів за рахунок коштів міського бюджету. Цьогорічний бюджет програми — півмільйона гривень.

На сайті конкурсу вже є переможці проекту — це ті, які отримали найбільше голосів від жителів міста.

Зокрема, найважливішим для франківців є облаштування зони відпочинку для дітей молодшого віку –— за цей проект віддали свої голоси 480 жителів міста.

В пріоритеті для франківців також — створення музичного простору в мікрорайоні Опришівці, облаштування благоустрою дитячого майданчика на бул. Північний 7А, 7, 9, виготовлення корпусних меблів для 1-В класу ЗШ №28, встановлення меморіальної дошки першому ректору ПНУ, облаштування сучасного мультимедійного лекторію на базі відкритого студентського простору Paragraph, створення набережної відпочинку на “Майзлях” та інші.

Ознайомитися з усіма проектами-переможцями можна за посиланням.

Читайте також: Франківців закликають підтримати проекти, які отримають співфінансування з міського бюджету

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...