Мед Атлант

“Кіноклуб на Парковій”: франківцям покажуть світові короткометражні фільми і навчатимуть сценарного мистецтва. ФОТО

Сьогодні, 29 серпня, в Івано-Франківську розпочалася прес-конференція з нагоди запуску соціального проекту “Кіноклуб на Парковій” від ГО “Кінороби”.

Мета проекту “Кіноклуб на Парковій” – розвивати периферії міста в культурному контексті, а також об’єднати аматорів кіно в одному місці для спілкування, обміну думками та відточення навичок кіносценарного мистецтва, передає МІСТО.

Світлина від Кінороби.

“Наша ціль – почати з простого. Ми хочемо зацікавити тих, хто має бажання. Ми будемо не просто дивитися кіно, а дивитися на сценарій, розбирати усі тонкощі створення”, – каже координатор проекту Оксана Крецул.

“Ми хочемо масштабувати на всі райони міста соціальний проект. Щоб люди не їхали в центр, а залишалися на близькій території”, – зауважив співорганізатор Сергій Караванець.

Додамо, “Кіноклуб на парковій” стартує 7-го вересня у міні-пекарні “Пекарський”. Щочетверга з 19:00 до 21:00 мешканці навколишніх мікрорайонів безкоштовно матимуть змогу переглядати найкращі світові короткометражні фільми, а також навчатися сценарного мистецтва за методикою, по якій були створені “Зоряні Війни”, “Термінатор-2”, “Матриця”, “Титанік” та майже всі популярні глядацькі кіно-картини.

Зауважимо, що на захід так і не завітав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків – не встиг дійти, будучи на іншій події.

Сьогодні на презентації організатори розповідатимуть про побудову сценарію “Термінатора-2” і пояснюватимуть, чому він став таким популярним.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...