Мед Атлант

Депутати погодили заїзд техніки з вулиці Шопена для будівництва церкви Святого Миколая на Валах

Сьогодні, 30 серпня, під час п’ятнадцятої сесії Івано-Франківської міськради розгорілася дискусія з приводу заїзду на будівництво церкви Святого Миколая на Валах.

До депутатів звернулися франківці, які закликала не забирати землю, де граються діти, не забирати територію Валів для під’їзду техніки. Люди наголосили, що не проти церкви. Але можна зробити заїзд в іншому місці.

Куди ми маємо піти з дітьми? Ми не проти церкви. Але просимо не забирати частину вулиці Шопена і Вали…, – зазначили присутні мешканці.

Начальник управління земельних відносин Кирило Обладан нагадав, що комісія з безпеки руху надала дозвіл для заїзду з Дністровськоі, 26.

Та люди розповіли, що парканом огородили більшу територію, ніж відведена церкві під будівництво.

Я представляю церкву Святого Миколая. Згідно з усіма документами, ми маємо право будувати там церкву, – сказав Ігор Костяк. – Ми погодили заїзд. Заїзд через Шопена потрібен тільки на півтори роки. Нам землі не потрібно, потім буде відновлено всю інфраструктуру.

Крім цього, він додав: біля церкви буде ще один дитячий майданчик, який збудує церква.

Просимо підтримати, бо не розважальний комплекс, а окраса для міста – звернувся Костяк до  депутатів.

Церква має бути для душі та тіла, – відповіла мешканка міста Тетяна Гоголь. – Пане Руслане, ви обіцяли, що буде затишок і спокій, будь ласка, дотримайтеся своїх слів.

Але такий срач, який там є, теж не може бути, – відповів їй міський голова.

Сесія підтримала 25-ма голосами. Таким чином частина Валів стане будмайданчиком на наступних півтора року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...