Мед Атлант

Очікуємо значних видатків: Руслан Марцінків закликає чиновників обережно відноситися до міського бюджету

Сьогодні, 30 серпня, на сесії міської ради очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків вкотре нагадав чиновникам про необхідність переходу в «режим економії».

За його словами, зараз у місті вже вимальовується непроста ситуація з виплатою зарплати у сфері охорони здоров’я.

Потрібна зарплата медикам. Також будуть значні видатки на оплату електроенергії та за тепло. Крім того, з 1 вересня ми фінансуватимемо заклади профтехнічної освіти. Нещодавно місто купило локомотиворемонтний завод. Це теж певні видатки. Тому я би просив дуже обережно відноситися до бюджету, – сказав Руслан Марцінків.

Так, лише на зарплату працівникам медичних закладів міста до кінця року не вистачає до 38 мільйонів гривень.

Крім того, керівники наших комунальних підприємств не зацікавлені в економії. Будемо розробляти та виносити на розгляд виконавчого комітету Положення про преміювання «економних» керівників, – додав мер.

Депутат Сергій Палійчук звернувся до міського голови з проханням представити на наступній сесії міської ради проект розвитку заводу.

Ми зацікавлені у купівлі заводу, але є певне соціальне навантаження. Просимо надати на наступній сесії бачення його розвитку. Щоб ми розуміли, скільки треба дати грошей на його утримання та розвиток, – зауважив Палійчук.

Міський голова відповів, що ще не завершилась процедура купівлі-продажу, але відповідний проект розвитку буде розроблено. Та дав протокольне доручення своєму заступнику Богдану Білику про його підготовку.

Також Сергій Палійчук запропонував створити комісію, щоб докладно вивчити питання про фінансування ПТУ з бюджету міста.

На фінансування закладів профтехнічної освіти потрібно майже 120 мільйонів гривень. Треба, щоб комісія вивчила, скільки випускників ПТУ потім працевлаштовуються в місті. Щоб знати, за що ми фінансуємо. Бо в нас проблема з робочими кадрами, – сказав він.

Читайте також: Мінус 33 мільйони з міського бюджету. Місто купило локомотиворемонтний завод

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...