Мед Атлант

У гелікоптері, на якому в Карпатах розбився львів`янин, ймовірно, виявили контрабанду

МІСТО писало, що вчора, 29 серпня, неподалік села Яблуниця рятувальники виявили уламки повітряного судна та тіло чоловіка. Наразі правоохоронцями відкрито досудове розслідування, поводяться експертизи.

Гелікоптер виявили між участками Діл та Горішків Яремчанської міської ради у важкодоступному місці. За попередньою інформацією у лісовому масиві виявлено розбитий приватний гелікоптер (Robinson R22 Beta)

Станом на сьогодні, 30 серпня, прикарпатські поліцейські підтвердили, що тіло належить 53-річному львів’янину, якого розшукували напередодні у Карпатах. Проте досі не відомо, чому чоловік розбився на гелікоптері та звідки його взяв. Це з`ясовують правоохоронці.

Про зникнення чоловіка повідомила його дружина 28 серпня. За словами жінки, вона останній раз спілкувалася з ним ввечері, 24 серпня. Рідні розповіли у поліції, що загиблий телефонував і казав, що нібито вчиться літати на Буковині. 

Сам гелікоптер розтрощений повністю, тіло чоловіка лежало поряд з транспортом. Ознак насильницької смерті не виявлено. При чоловіку був закордонний паспорт, тому особу одразу було встановлено.

Журналістам МІСТА речник ГУ НП в Івано-Фанківській області Мирослава Белдик повідомила, що тривають слідчі дії і відкрито досудове розслідування.

“Проводиться розслідування. За висновками експертизи смерть наступила внаслідок отриманих травм, а саме: набряку та набухання головного мозку, крововиливу під м`яку мозкову оболонку та закритої черепно-мозкової травми. Тобто, смерть наступила внаслідок аварії. Крім того, правоохоронці з` ясовують кому належить повітряне судно та куди і звідки летів львів`янин”.

При огляді в судні знайдено та вилучено 6 ящиків цигарок без акцизних марок. Ймовірно, чоловік здійснював незаконне перевезення товару. Мирослава Белдик каже, що поліцейські перевіряють цигарки на легальність їх походження.

МІСТО з`ясувало, що такі повітряні судна не завжди фіксують радари. Особливо, якщо гелікоптер летить в гірській місцевості.

Наразі правоохоронці розпочали досудове розслідування за ч. 3 ст. 281 ККУ (Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили загибель людей, або інші тяжкі наслідки, -караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років).

Читайте також: За колючим дротом: у франківській тюрмі засуджені випікають хліб, а довічники одружуються. ВІДЕОСЮЖЕТ (Частина 2)

Нагадаємо, 28 серпня до пошукових робіт було залучено рятувальників Яремчанського пошуково-рятувального відділення (5 чоловік на 1 одиниці техніки) Ворохтянського пошуково-рятувального відділення (5 чоловік на 1 одиниці техніки) Аварійно-рятувального загону спеціального призначення та 5 лісників. Додатково залучено гірських рятувальників селища Ясіня Закарпатської області (4 чоловік на 1 одиниці техніки). Загалом, пошуки вели 19 чоловік та 3 одиниці техніки і були припинені у зв’язку з настанням темної пори. 29 серпня зранку пошуки продовжилися з додатковим залученням працівників Івано-Франківської громадської організації безпілотних літальних апаратів «МІМІНО» (4 чоловік та 2 одиниці техніки).

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...