Мед Атлант

Міністр Павло Петренко в Івано-Франківську: Ще одна наша амбітна ціль — розвиток сільського нотаріату.

МІСТО вже писало, що сьогодні, 31 серпня, у Франківську за участю Міністра юстиції Павла Петренка відкрили оновлене приміщення обласного державного нотаріального архіву.

Під час урочистостей з нагоди відкриття Павло Петренко анонсував збільшення зарплат для державних нотаріусів.

Крім того, Міністр юстиції України розповів про ще один амбітний проект – розвиток сільського нотаріату.  Щоб у сільських, селищних радах були співробітники, які мають функції нотаріусів.

«Відповідний Закон прийнятий. Я сьогодні звертався до голови ОДА, до представників місцевого самоврядування. Справа за сільськими головами: направляйте на стажування до Мін’юсту своїх фахівців. Поки що в цьому напрямку активно працюють декілька областей. Я переконаний, що Івано-Франківщина теж буде лідером. Щоб у нас з’явились нотаріуси, які в кожному селі надавали би послуги українцям, щоб не було потреби їхати декілька десятків чи сотень кілометрів до районного центру, до державного чи приватного нотаріуса. Такі у нас наразі  є амбітні соціальні проекти у сфері нотаріату – збільшення мотивації до зарплати у державних нотаріусів та  створення сільського нотаріату. Все, що повинно призвести до того, щоб черги у нотаріальних конторах відійшли у минуле», – розповів Павло Петренко.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...