Мед Атлант

У Калуші розробили програму з безпеки вартістю понад 800 тисяч гривень

У Калуші планують удосконалити систему відеонагляду. Камери, які наразі встановлені у місті, упорядкують у нову систему та доповнять новими, більш потужними. За два роки на удосконалення системи з бюджету міста планують витратити 870 тисяч гривень.

Як відомо, із квітня 2015 року у Калуші почали встановлювати камери відеоспостереження. Основною метою цього проекту є посилення безпеки калушан, захист важливих об’єктів міста та комунального майна, підтримка нормальної життєдіяльності міста, посилення безпеки дорожнього руху, підвищення рівня розкриття правопорушень. У найближчі два роки на систему відеоспостереження через програму “Безпечне місто” планують витратити ще 870 тисяч гривень, інформує МІСТО з посиланням на “Вікна”.

Подібні системи відеонагляду встановлені і в інших містах, зокрема, Чернівцях. Проте Калуш витратить на відеонагляд приблизно вдвічі менше.

На цьому акцентує депутат Калуської міської ради, голова бюджетної комісії Юрій Тимків, за словами якого Чернівці витратити на подібну систему 1,5 млн гривень.

На даний момент у Калуші уже встановлено 42 камери відеонагляду, а ближчим часом планується встановити відеокамери, які зчитуватимуть номери авто. Їх зокрема встановлять на усіх виїздах із міста.

Начальник управління з надзвичайних ситуацій Ігор Головатчук повідомив також, що разом із поліцією визначили місця встановлення камер відоспостереження. Деякі з уже розміщених — переставлять в інші міся. Під прицілом камер у Калуші в перспективі мають стати всі дороги, світлофори, місця масових скупчень людей, території біля шкіл тощо.

Раніше йшлося, що на зупинках, ринках та у місцях масового скупчення людей у Калуші планують встановити відеокамери. При цьому, додатковий монітор для спостереження за записом камер закуплять для Калуського відділку поліції. Як і раніше, доступ до записів камер матиме Калуське міське телебачення. Із новацій — забезпечення відповідним доступом ще окремі підприємства міста. Впродовж 14 днів дані із камер будуть архівуватися.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...