Мед Атлант

Контролювати дитину можна за допомогою смартфона

Можливість контролювати місцеперебування дитини значно б полегшило переживання батьків, які відвели власне чадо у школу, садок, чи дозволили дитині самостійні ігри без нагляду дорослих на дворі. Існує декілька способів “батьківського контролю” за дитиною: легальних і доступних для пересічних батьків, серед яких: GPS трекери, можливості мобільних операторів, няні, охоронці.

Найпростіший з них – послуга контролю місцезнаходження, що пропонують оператори мобільного зв’язку на території України: Kyivstar та Vodafone, інформує сайт Safeall.info.

“Маячок” від Київстар

З послугою «Маячок» ви завжди зможете дізнатися місцезнаходження своїх рідних. Надається можливість отримувати повідомлення про місцезнаходження до 10 осіб. Послуга працює на будь-якому мобільному телефоні стандарту GSM і не потребує установки, настройки і запуску додаткових програм.

Доступ до місцезнаходження надається в двох режимах: через USSD (комбінація на клавіатурі телефону) запити та Web-інтерфейс.

Через USSD інформацію можна отримати у вигляді текстового повідомлення із зазначенням приблизної адреси місцезнаходження абонента або (на вибір) мультимедійного повідомлення з картою.

Набагато функціональнішим є доступ через Web-інтерфейс. Тут додатково доступні такі можливості:

  • Перегляд місцезнаходження абонента на карті, яку можна легко масштабувати та переміщувати.
  • Оповіщення, якщо член родини увійшов до певної області на карті або вийшов за її межі протягом заданого вами часу. Наприклад, ви хочете бути впевнені, що дитина прийшла до школи о дев’ятій ранку та залишалась там до другої години дня. Встановивши оповіщення, ви отримаєте SMS повідомлення на свій мобільний телефон або на електронну пошту, коли дитина увійде в район школи, та будете поінформовані, якщо дитина вийшла зі школи до закінчення занять.

Небхідно зазначити, що середня точність визначення місця розташування послуги “Маячок” становить приблизно 500 м. Точність залежить від щільності розміщення базових станцій і може бути різною для міської та позаміської місцевості, вона варіюється в межах від 300 до 1200 м.

Вартість послуги становить 2,13 грн за кожен USSD запит на отримання SMS/MMS-повідомлення, через WAP або WEB-сторінку. Відстеження місця розташування одного з абонентів протягом 1 години через WEB (чи вийшов/увійшов він у певний район) так само складає 2,13 грн за кожну годину. Окремо, одержання повідомлення про появу одного з абонентів в певній зоні або вихід з неї — 2,13 грн. Також можна підключити абонплату 0,53 грн на добу та отримувати на день по 4 безкоштовні запити.

“Дитина під наглядом” від Vodafone

Послуга базується на визначенні місця розташування мобільного телефону абонента в мережі Vodafone Україна. Так само як і “Маячок” працює на будь-якому мобільному телефоні стандарту GSM без встановлення, налаштування і запуску додаткових програм.

Послуга надається через SMS запит та WEB.

Через SМS інформація буде надана у вигляді текстового повідомлення із зазначенням приблизної адреси місцезнаходження.  WEB дає більше можливостей:

  • Визначати місце розташування членів сім’ї на електронній карті у вашому мобільному телефоні або через Інтернет.
  • Переглядати історію пересувань за минулі періоди часу (наприклад, протягом дня або за минулий тиждень).
  • Автоматично визначати місце розташування членів сім’ї за розкладом.

У середньому точність визначення місця розташування абонента в центрі міста складає 300-500 метрів, на околицях міста — 1-1,5 км, за межами міста похибка у визначенні місця розташування може досягати декількох кілометрів.

Якщо Ваша дитина або інший абонент, якого ви розшукуєте, знаходиться на шосе, то інформація про його місце перебування буде містити назву району та найближчого населеного пункту.

Вартість послуги становить 3 грн за кожен запит у вигляді SMS, або через WEB-сторінку. Також для запитів через SMS можна підключити пакет послуг за 1,6 грн на добу та отримувати на день по 4 безкоштовні запити або 50 запитів на тиждень за 7,44 грн. Для WEB можна придбати пакети на 5, 10,20 та 100 запитів за 10, 15, 25 і 50 грн відповідно.

Для підключення підконтрольних абонентів до послуг “Маячок” і “Дитина під наглядом” необхідно здійснити двохтороннє SMS підтверждення – як на номері батьків так і дитини.

Зверніть увагу, що незаконне стеження за особою тягне за собою відповідальність згідно Закону України. Відтак, для можливості контролю за місцезнаходженням абонента необхіна обов’язкова його згода (за вийнятком якщо це ваша дитина, яка не досягла 18 років).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...