Мед Атлант

Не дати меру согрішити. Франківців кличуть на дискусію стосовно будівництва церкви на Валах

Минулого тижня у суспільстві знову піднялася дискусія на тему будівництва церкви на Валах. На сесії 30 серпня депутати погодили заїзд будівельної техніки з вул. Шопена і Вали. Деяким містянам це не сподобалось і вони висловили претензії. Тепер запрошують більшу кількість франківців до обговорення питання.

Обговорення планують провести 7 вересня, о 17:00 в громадському ресторані Urban Space по вул. Грушевсього, 19.

Небайдужим громадянам слід консолідуватися проти спорудження на Гетьманських Валах церкви – спорудження в історичному центрі, яке поки проводиться з усіма можливими порушеннями, без попередньої археологічної розвідки, без рішень відповідних комісій. Цей проект, якщо міська влада почне його реалізацію, безповоротно загубить частину підземних галерей старої фортеці та, потенційно, призведе до ушкоджень східної частини фундаментів палацу Потоцьких. Ми вимагаємо проведення на місці спорудження церкви археологічних розкопок та музеїфікації збережених підземних галерей. Ми закликаємо дослухатись до мешканців прилеглої вулиці Шопена та тих, для кого Вали є постійною рекреаційною зоною – спорудження церкви щонайменше на вісімнадцять місяців перекриє Вали та історичну вулицю Шопена, зробивши з них прохідний двір для будівельної техніки. Влада в місті належить громаді, а не церкві, і тільки ми, як громада, можемо завадити руйнуванню нашого міста. Зрештою, якщо вже Івано-Франківськ – місто релігійне, ми маємо настановити мера та міську раду на праведний шлях та не дати їм согрішити, порушивши закон. Приходьте і допоможіть спільній справі, – йдеться у записі на сторінці події.

Близько сотні франківців уже зацікавилися дискусією. Організатори просять поширити подію в маси, аби дізнатися думку якомога більшої кількості франківців. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...