Мед Атлант

Бійці АТО переходять на нову зимову форму за стандартами НАТО. ФОТО

Військовослужбовців, які виконують завдання у зоні бойових дій на сході України, забезпечать новою зимовою формою до кінця вересня.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління речового забезпечення тилу Збройних сил України Дмитро Кузнецов під час брифінгу в Києві у вівторок. Форма відповідає вимогам стандарту НАТО 2333,  передає “Радіо Свобода“.

Всього новий зимовий комплект військової форми складається із 15 найменувань. 2/3 української армії вже до кінця цього року мають планово (у міру закінчення періоду експлуатації старої форми) перейти на нову зимову форму. До комплекту зимової форми додано флісові рукавиці із замшевими надолонниками і шарф-трубу. При отриманні комплекту військові самі тепер можуть комбінувати собі одяг, відмовляючись від одних речей на користь інших.

Одяг спочатку тестувався на термоманекенах, потім безпосередньо у зоні бойових дій. Також до тестування долучалися волонтери. У першу чергу нові комплекти зимової форми відправляють військовим на Донбас, запевняють у Генштабі.

Загалом пошили понад 100 тисяч комплектів зимової форми. Вартість одного зимового комплекту складає близько восьми тисяч гривень. Увесь одяг і взуття виготовлено на тендерній основі.

Читайте також: На Тисмениччині учасникам АТО виплатили 430 тисяч гривень допомоги

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...