Мед Атлант

Прихильники й противники церкви на Валах зібрались, аби порозумітись. Не вийшло

Сьогодні, 7 вересня, громадські активісти, прихильники та противники будівництва церкви на Валах зібралися, аби публічно спробувати порозумітися.

Безліч франківців висловили свою думку щодо такого будівництва. Зокрема, прихожанин греко-католицької церкви Мар’ян Припхан виступив “за” будівництво церкви. Чоловік каже, що за час незалежності в центрі місті не було збудовано жодної церкви і наразі це потрібно.
Кількість противників церкви збільшують,  насправді їх значно менше. І батьки не могли там гуляти з дітьми, там розкидано багато шприців та іншого сміття. Мені дуже неприємно, що в інтернеті люди лиють стільки бруду на церкву і на священиків, – зазначив Припхан.
Один із мешканців зауважив, що у європейських містах такого б недозволили і це питання варто виносити на міський референдум. Також він заявив, що було б добре винести питання будівництва церкви на міський референдум.

За ті гроші, що вартує будівництво церкви, можна було врятувати хворих дітей, а ми будуємо. Хіба від того будівництва стане краще жити?, – каже містянин.

Франківка Мар’яна Вершиніна, яка закликала громадськість на цю зустріч, принесла звернення до міського голови.

Ми закликаємо владу, власників земельної ділянки, експертів, мешканців до діалогу, до цивілізованої дискусії. Нам потірбно знайти компромісне рішення, – відзначила Вершиніна.

З приводу будівництва висловив свою думку депутат міської ради Андріан Волгін:

Я не голосував за це рішення. Я не є проти церкви, але вважаю, що повинна враховуватись думка всіх мешканців міста. Кожна людина має відстоювати свої права.

Мешканці Франківська так і не дійшли до компромісного вирішення питання, тому підписали звернення до міського голови і сподіваються на референдум.

Нагадаємо, питання будівництва церкви на Валах знову загострилося після останньої сесії міської ради. Тоді депутати погодили заїзд будівельної техніки з вул. Шопена та Вали. Активістам, які прийшли в сесійну залу, не сподобалося те, що в містян відбирають значну частину скверу, де особливо люблять гратися діти.

Представник церковної громади Ігор Костюк пояснив, що більшу частину території огородять лише на півтора року, після чого землю ніхто в містян не відбиратиме, а вся інфраструктура буде відновлена. Депутати послухали дві сторони й проголосували за те, аби будівельна техніка в’їздила через вул. Шопена та Вали.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...