Мед Атлант

“У Німеччині за таке штрафують”, – німецький реставратор про ремонтні роботи біля скверу Міцкевича

Сьогодні, 7 вересня, з коротким візитом до Івано-Франківска завітав досвідчений німецький коваль-реставратор Андреас Альтгамер. Іноземець давав поради як потрібно реставрувати старовинні міські двері та висловив думку щодо оновлення середмістя.

Талановитий гість приїхав до Івано-Франківська на запрошення ініціаторки реставрації дверей у старих будинках міста, засновниці спільноти “Франківськ, який треба Берегти” Марії Козакевич. Жінка хотіла почути поради стосовно реставрації старих металевих дверей по вул. Грушевського, 42.

Активістка також поцікавилася в досвідченого реставратора, чи добре, на його думку, осучаснюють середмістя. Реставратор висловив своє обурення щодо реконструкції вулиці Лесі Українки та площі Міцкевича. Іноземець каже, що старовина надає шарму, а в Івано-Франківську її знищують.

У Німеччині повинні мати дозвіл на те, щоб викинути дерева. У Німеччині б такого не було, там все сконтцентровано навколо старовини. А, якщо старі бордюри потрібно перенести через наплив транспорту, то це роблять у стару частину міста і не викидають, – наголосив реставратор.

Андреас Альтгамер каже, що за таку справу в Німеччині потрібно платити штраф розміром близько 10 тисяч євро. Також реставратор був неприємно вражений розташуванням багатоповерхівок поруч з двоповерховими.

Читайте також: “Хочемо створити атмосферу незабутнього Івано-Франківська”, – Марцінків про ремонт у середмісті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...