Мед Атлант

За новим законом вчителів перевірятимуть “шкільні ревізори”

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич стверджує, що між фракціями парламентської більшості є компроміс щодо ухвалення законопроекту про реформування системи освіти.

Про це вона сказала журналістам у парламенті, повідомляє Укрінформ.

Ми в принципі досягли консенсусу з більшістю фракцій, принаймні, з фракціями більшості — це точно. З’ясували всі питання, які їх стосувалися, — зазначила Гриневич.

Вона підкреслила, що сподівається на конструктивний діалог і обговорення в сесійній залі законопроекту, а також на прийняття цього закону вже у вівторок. Міністр додала, що законопроект передбачає зміни всіх рівнів освіти. Зокрема, реформа передбачає запровадження 12-річної школи в рамках середньої освіти. Крім того, передбачається запровадити 3-річну старшу профільну школу.

Щоб у межах цієї школи наші учні могли поглиблювати свої знання з тих предметів, які їм потрібні при вступі (у виші – ред.), а не користуватися репетиторами, — підкреслила Гриневич.

Вона також зазначила, що законопроектом передбачаються зміни, пов’язані з управлінням освітою.

Буде створена Державна служба якості освіти на базі Державної інспекції навчальних закладів, яка буде мати регіональні підрозділи, — сказала Гриневич.

Міністр пояснила, що така система управління освітою дозволятиме контролювати забезпечення якості освіти в умовах децентралізації. За її словами, така Держслужба з якості освіти буде незалежним органом, що забезпечить належний контроль, в тому числі за роботою педагогів.

Читайте також: Батьки учнів місцевої школи обурені діями чиновників та раптовим звільненням директорки. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...