Мед Атлант

Комфорт і безпека. У Франківську встановлюють боларди. ФОТО

Сьогодні, 11 вересня, у центральній частині Івано-Франківська розпочалися роботи з встановлення болардів.

Зараз їх встановлюють на вул. Мельничука. Планується ще на вул. Шевченка та у Фортечному провулку. Про це повідомив у Фейсбук керівник управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак.

“На виконання рішення виконавчого комітету від 09.06.2016р. № 402 , з метою обмеження в’їзду транспортних засобів в центральну частину міста щонеділі з 6 год. ранку до 24 год. вечора, а також у святкові дні на підставі відповідних розпоряджень міського голови зі сторони вул. Мельничука, проводимо роботи з встановлення двох болардів. Також будуть встановлені боларди на вул. Шевченка та у Фортечному провулку. Робимо місто комфортнішим та безпечнішим”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Івано-Франківську зробили нову зупинку для громадського транспорту

Довідково:

Болард — це автоматичний пристрій, призначений для обмеження в’їзду транспортних засобів, або резервування місць для паркування. Іншими словами, боларди — це протитаранні висувні стовпи, дорожні бар’єри, які вмонтовуються в дорожнє полотно, і по сигналу з пульта, перекривають проїжджу частину за рахунок висувного елемента циліндричної форми.

Також болардами називають чавунні або сталеві тумби, установлені на причалі в портах, до яких кріплять швартові троси судна. Верхня частина цих тумб закінчується виступом у формі гриба, або кільця.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...