Мед Атлант

На Коломийщині батьки не пускали дітей до школи через призначення нового директора

У селі Пилипи Матеївецької ОТГ Коломийського району вже декілька тижнів триває конфлікт, через який батьки не пускали дітей до школи. Причиною конфлікту стало призначення нового директора школи.

Ще декілька місяців тому посаду директора школи обіймав Михайло Герман. Однак, через матеріальні проблеми у сім’ї, чоловік був змушений виїхати за кордон. За час його відсутності обов’язки директора виконувала Любов Пігуляк, вчитель німецької мови. Перед початком навчального року Михайло Герман повинен був повернутись до своєї посади, але неочікувано Любов Пігуляк написала заяву на звільнення з власного бажання. Відтак, голова ОТГ Петро Книшук без жодних попереджень призначив нового виконуючого обов’язки директора – вчительку, яка до цього часу займала посаду завуча.

Мама одного із учнів цієї школи Іванна розповіла, що, нова виконуюча обов’язків директора, ймовірно, є родичкою начальника управління освіти Коломийського району і , можливо, Любов Пігуляк змусив написати заяву на звільнення голова ОТГ для того, щоб висунути на посаду “своїх людей. Батьки вже другий тиждень висловлюють своє обурення з приводу таких змін. Вони хочуть бачити на посаді директора Михайла Германа.

У наших очах він виступає як людина авторитетна, добра. Колись він добудував третю частину школи, змінив її. І найголовніше те, що його дуже люблять діти, – відзначила Іванна.

Михайло Герман просив голову ОТГ повернути його на робоче місце, але Петро Книшук відмовив. З таким проханням до голови вже тричі звертались батьки. Однак, всі спроби на марно, адже ні на звернення, ні на запрошення до обговорення, Петро Книшук не відповідає.

Ми його попередили, що поки він не відреагує на наші прохання, ми дітей до школи не пустимо. Це ж надто підозріло, чому він не хоче відповідати за свої вчинки. Ми хочемо пояснення, чому довели до звільнення Любов Пігуляк та чому не призначать Михайла Германа директором, – каже Іванна.

Сьогодні до школи прийшло тільки 17 дітей із 116. О 3 годині батьки зробили четверті збори для обговорення цього питання і знову запросили Петра Книшука. Цього разу голова ОТГ все-таки з’явився. Після двогодинної дискусії Петро Книшук сказав, щоб Михайла Герман писав заяву на повернення до посади директора, а діти йшли завтра до школи. Однак, батьки ще сумніваються, чи дозволить ця заява приступити Михайлу Герману до роботи. Тому обіцяють, що в разі, якщо заяву голова ОТГ не розгляне, або буде відкладати, вони страйкуватимуть.

Читайте також: Учні прикарпатської школи вже тиждень не ходять до школи

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...