Мед Атлант

Для деяких франківців опалювальний сезон може розпочатися із запізненням

Зокрема, йдеться про абонентів “Станіславської теплоенергетичної компанії”.

“Нафтогаз України” і досі не уклав договори на постачання природного газу з ТОВ “Станіславська теплоенергетична компанія”.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

Відтак питання початку опалювального сезону для споживачів підприємства відкрите.

Проблема полягає у відсутності двосторонніх договорів на реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ у попередні роки. 16 серпня 2017 року такі договори надійшли на адресу “Станіславської теплоенергетичної компанії” для подальшого їх підписання, — зазначають у “СТЕК”. — Відповідно до законодавства, виконання зобов’язань теплопостачальної або теплогенеруючої організації за договором про реструктуризацію заборгованості забезпечується гарантуванням (рішення органу місцевого самоврядування або банківською гарантією) виконання такого договору на суму реструктуризації.

За словами керівництва компанії, суть проблеми в тому, що СТЕК належить до приватної форми власності та не входить до сфери управління державних органів, підприємств, організацій.

З метою гарантування договору про реструктуризацію заборгованості теплопостачальна компанія зверталась до Нафтогазу з проханням розглянути можливість укладання договору застави майнових прав. Однак, НАК “Нафтогаз України” жодним чином не відреагувало на таку пропозицію ТОВ “Станіславська теплоенергетична компанія.

Станом на сьогодні ТОВ “СТЕК” боргує НАК “Нафтогаз України”  40 909 749 гривень.

Отже, проблема зайшла у глухий кут і потребує негайного вирішення. Слід відзначити, що теплопостачальна компанія вживає сьогодні всіх можливих заходів для розв’язання цих питань і сподівається на розуміння і підтримку з боку НАК “Нафтогаз України.

Читайте також: Марцінків попередив керівника СТЕК про персональну відповідальність, якщо повториться ситуація зі збоєм теплопостачання

Довідково:

СТЕК забезпечує послугами теплопостачання третину мешканців Івано-Франківська, в основному в центральній частині міста. Окрім житлових будинків споживачами СТЕК також є 10 шкіл, 9 дитячих садочків, 5 ВНЗ, 14 навчальних закладів – спортивні, музичні школи, училища, коледжі, 12 закладів охорони здоров’я, 10 закладів культури, державні установи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...