Мед Атлант

Прикарпатського прокурора звільнили, бо умисно відмовився пройти тест на алкогольне сп’яніння

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів прийняла рішення про звільнення прокурора Олега Вишиванюка. Останні відмовився пройти тест на алкогольне сп’яніння.

Як повідомляє кореспондент “Судово-юридичної газети“, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів розглянула дисциплінарне провадження стосовно прокурора з Івано-Франківської області Олега Вишиванюка.

Результат пошуку зображень за запитом "прокурор олег вишиванюк"

На фото Олег Вишиванюк

У заяві щодо правоохоронця було зазначено, що він в темний час доби керував автомобілем з непідсвіченим номерним знаком. Його зупинили співробітники поліції. Від перевірки на алкогольне сп’яніння відмовився, заявивши, що пройде її самостійно в медичній установі.

Підтверджень проходження такої перевірки в матеріалах провадження не міститься. Незважаючи на це, прокурор стверджує, що в стані алкогольного сп’яніння не перебував. Також в заяві згадується, що прокурор не вказав у декларації користування транспортним засобом, яким володіє його мати.

За підсумками вивчення матеріалів в Комісії факт користування Олегом Вишиванюком автомобілем матері не встановили. А ось відмову пройти перевірку на вміст алкоголю повважали нанесенням шкоди честі професії. Крім того, цей проступок члени Комісії трактували як умисний.

Сам Олег Вишиванюк на засідання не з’явився. Порадившись, Комісія вирішила залучити прокурора до дисциплінарної відповідальності та накласти стягнення у вигляді звільнення з органів прокуратури.

Олег Вишиванюк працював у Прокуратурі Івано-Франківської області прокурором відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, у серпні 2016 року прокурора Олега Вишиванюка звинуватили у скоєнні аварії. Прокуратура тоді оголосила про проведення службового розслідування.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...