Мед Атлант

Активісти обурені, що правоохоронці затримують учасників мирної акції на українському кордоні

Сьогодні, 14 вересня, місцеві активісти розповіли журналістам свою думку про незрозумілі, на їхню думку, переслідування та затримання чоловіків, які допомогли екс-президенту Грузії Міхеїлу Саакашвілі перетнути українсько-польський кордон.

Впродовж останніх днів правоохоронні органи без жодних пояснень затримують активістів з різних областей, в тому числі з Івано-Франківщини.

Три дні ми займаємося тим, що рятуємо наших людей, яким виносять незаконні вироки, — каже Тетяна Пришляк.

Наразі відомо про двох потерпілих з Прикарпаття. Зокрема, франківця Степана Гойсана затримали 12 вересня поблизу Тернополя, коли він їхав на похорон.

Ми всі українці і боремося, щоб в Україні був порядок і наша держава була така ж, як інші цивілізовані держави. Я їхав з п’ятирічним сином і братом.  Брат був за кермом. Раптом я почув, що за нами їдуть поліцейські. Без всяких пояснень і в варварський спосіб вони мене затримали, —  розповідає активіст.

Спершу його повезли до Тернопільського відділу карного розшуку, а звідти до Львова. Там Степана потримали ще декілька годин, сфотографували та відпустили.  Активіст звертається до всіх, хто був очевидцем тих подій і хто готовий показати відеопідтвердження цього варварського вчинку.

Зазначимо, що другому активісту з Прикарпаття Олександру Бурцеву, якого затримали 11 вересня, вчора обрали запобіжний захід —  тримання від вартою 60 днів. Такий вирок активісти вважають незаконним та незрозумілим.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...