Мед Атлант

Депутати облради просять Президента зупинити переслідування за політичну діяльність

Сьогодні, 15 вересня, під час засідання 17-ої сесії обласної ради сьомого демократичного скликання депутати обговорили питання про звернення облради щодо недопущення фактів переслідування за політичну діяльність.

У зверненні, яке зачитала депутат Ольга Федишина, йдеться про те, щоб не допустити подібних випадків таких, як вбивство депутата Миргородської міськради Олега Супруненка, відкриття кримінальних справ проти учасників АТО, позбавлення громадянства Саакашвілі та відкриття кримінального провадження проти представника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

У свою чергу, депутат Остап Дзеса висловив обурення щодо такого звернення.

Це не припустимо: в один ряд ставити наших героїв із банальним переходом кордону Саакашвілі. Це надзвичайний цинізм. Так, справді є недоліки чи порушення у відкритті кримінальних справ щодо учасників АТО. Але тут зовсім інша ситуація: людина порушила закон, організовує людей і незаконно перетинає кордон. Ми категорично проти такого звернення, – відзначив депутат.

Перший заступник обласної ради Василь Гладій підтримав думку Ольги Федишин.

Маємо переслідування, нам не світить членство в ЄС. Суспільний настрій в Україні досягає вершини незадоволення. Звертаюсь до влади, щоб не допустити фактів переслідування за громадську і політичну діяльність, – зазначив депутат.

Депутат від франкції “Укроп” Микола Палійчук також виступив “за” таке звернення.

Фракція “Укроп” бдуе підтримувати звернення. Сумніваюсь, що таке звернення дійде до Президента. Ми засуджуємо прорив кордону, хоча розуміємо, що це наслідки дій влади, – зазначив Микола Палійчук.

Свою думку висловив також народний депутат України Юрій Соловей.

Думка людей протилежна до звернення, про яке зараз йдеться. Я підтримую політичну боротьбу, але давайте будемо свідомими українцями. Демократія – це не вседозволеність. Варто притягнути до відповідальністі Саакашвілі і тих, хто йому допомогав.

Голова облдержадміністрації та депутат обласної ради Олег Гончарук відзначив, що звернення стосується не тільки Саакашвілі.

Зараз буде звучати, що Івано-Франківщина підтримала дії Саакашвілі, – обурився Гончарук.

І хоча думки депутатів розділились, більшість (49 обранців) все-таки проголосувала “за” звернення до Президента України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...