Мед Атлант

Деревообробники Прикарпаття заявляють про нечесний аукціон з електронних торгів на деревину

Сьогодні, 15 вересня, асоціація деревообробників Прикарпаття мітингувала обласну адміністрацію з вимогою втрутися в ситуацію, яка наразі відбувається на лісопереробному ринку області. Підприємці-деревообробники заявили, що електронні аукціонні торги, які вперше відбулися на початку вересня, на їхню думку, прописані під конкретну фірму, яка виграла 80% лотів на купівлю деревини з обласних лісгоспів.

Свої вимоги підприємці заявили письмовою заявою, яку з лозунгами й плакатами віднесли обласним керманичам.

Підприємці розповіли, що вперше такі торги стартували 7 вересня. За результатами електронного аукціону 80% лотів на купівлю деревини виграла волинська фірма. Як пояснюють мітингувальники, фірма вигравала багато лотів на останній секунді. Кажуть, що до нововведення переможців визначали підняттям рук.

Мітингувальники розповідають, що пішли за поясненнями в Прикарпатську товарну біржу, де їм повідомили, що проводити торги в електронному варіанті було вказівкою з Києва. Підприємців ж обурюються, адже, як пояснюють, електронні торги не передбачені жодними нормативними документами. Вони вважають їх незаконними і спробую витіснити приватників з ринку.

Ще одним зашморгом на своїй шиї називають будівництва гігантського деревообробного заводу “Швайнгофер”. Кажуть, якщо він запустить свою роботу в Україні, то підприємці-деревообробники Прикарпаття можуть припинити свою діяльність.

Подавши ці заяви, мітингувальники вимагали створити робочу групу при адміністрації.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...