Мед Атлант

Івано-Франківська обласна філармонія отримала ім’я Ірини Маланюк

Сьогодні, 15 вересня, під час засідання 17-ої сесії Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання депутати обговорили питання про присвоєння Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк.

Ірина Маланюк – українська й австрійська оперна та концертно-камерна співачка, визнана в Європі, але маловідома в Україні.

Таке присвоєння дасть можливість підняти рівень мистецьких програм. Ірину Маланюк знають у цілому світі як відому оперну співачку. Вона уродженка нашого міста. Це дасть новий імпульс нашій області, – зазначив начальник управління культури Володимир Федорак.

Ініціатива про присвоєння імені оперної діви місцевій філармонії вперше прозвучала під час XV зібрання родини Соломії Крушельницької, що відбулося 15 жовтня 2016 року у приміщенні філармонії.

Дирекція музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у м. Львові, родичі Соломії Крушельницької та Ірини Маланюк, а також визначні представники музичної громадськості України звернулись з відповідним листом від 27.11.16 р. № 080 до керівництва Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради.

Нещодавно з приводу цього питання відбулись громадські обговорення, на яких більшість виступила “за” присвоєння філармонії імені визначної українки.

Відтак, сьогодні, під час сесії  61 депутат із 69 проголосували “за” таке присвоєння.

Читайте також: В Івано-Франківську встановили меморіальну дошку відомому кондитеру

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...