Мед Атлант

Шахраї урізноманітнюють схеми видурювання грошей у прикарпатців

Телефонні дзвінки з повідомленням про розблокування банківської карти, або перевірка особистих даних, тощо – це далеко не повний перелік способів, які шахраї використовують у своїй злочинній діяльності.

До Калуського відділу поліції за допомогою звернулась 64-річна місцева мешканка. Потерпіла повідомила про те, що на її мобільний телефон з прихованого номеру подзвонив невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Поспілкувавшись із заявницею, невідомий дізнався номер банківської картки. Після цього  з рахунку зникли гроші у сумі близько 6000 тисяч гривень.

Інша заява про шахрайські дії надійшла від 26-річного франківця. Чоловік повідомив про те, що розмістив оголошення в Інтернеті про продаж дитячої коляски. Невдовзі йому зателефонував нібито покупець, який запропонував заплатити гроші за товар через банківський термінал, випитавши реквізити банківської карти продавця.

Однак, чоловік, замість того, щоб одержати кошти на свій банківський рахунок, за продаж дитячої коляски, виявив що з рахунку зникло 4000 гривень, а зв’язок з покупцем пропав.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження, — повідомляють в Секторі комунікацій ГУНП в Івано-Франківській області.

Читайте також: Ні килима, ні автобуса. Двох прикарпатців через інтернет ошукали шахраї

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...