Мед Атлант

Суд у справі Коцаби у Франківську: головуючого суддю змінять, бо знайомий з блогером 25 років

Сьогодні, 15 вересня, в Івано-Франківському Апеляційному суді слухають справу скандального місцевого журналіста Руслана Коцаби.

У залі суду присутні прокурор Володимир Грищук, обвинувачений Руслан Коцаба і захисник Тетяна Монтян.

Руслан Коцаба на початку заявив, що не хоче би справу розглядав головуючий суддя Кукурудз і просить про відвід. Блогер припускає, що на нього будуть тиснути, а сторона захисту тільки підтримала ці слова. Мовляв, на суддю має вплив СБУ. Адже Коцаба товаришував з суддею, себто, відгуляли не одне весілля і спільно їздили на риболовлю. Тому заяву про самовідвід зачитано і суд вирушив у нарадчу кімнату, щоб прийняти рішення.

Під час перерви Коцаба вкотре доводив присутнім, що на нього здійснюється тиск, інформує МІСТО.

Після перерви суд ухвалив задовольнити клопотання Коцаби, бо дійсно блогер знайомий з суддею 25 років.

Нагадаємо, 1 червня суддівська колегія ВССУ постановила частково задовольнити клопотання прокурорів, скасувати виправдувальний вирок Коцабі і і призначити новий розгляд кримінального провадження в суді апеляційної інстанції. Цього року, під час поїздки до окупованого Криму, Коцаба назвав українську націю “трошки свинопасною”.

Довідково:

МІСТО інформує, блогера аршетували в лютому 2015 року за підозрою у державній зраді. Після судового процесу, який тривав понад рік, його визнали винним у перешкоджанні діяльності ЗСУ та засудили до 3,5 років тюрми. Уже Апеляційний суд Івано-Франківської області влітку 2016 року повністю виправдав Коцабу, після чого його було звільнено з-під варти в залі суду.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...