Мед Атлант

З обласного бюджету виділять 135 тисяч гривень на програму боротьби з амброзією

Сьогодні, 15 вересня, під час засідання 17-ої сесії обласної ради сьомого демократичного скликання депутати обговорили питання про регіональну цільову програму боротьби з карантинним бур’яном – амброзією полинолистою.

На це питання доповів начальник головного управління Держпродспоживслужби Роман Гурський. Він зазначив, що в інших регіонах України уже діють такі цільові програми на п’ять років. На Прикарпатті програми ще немає, а рослина поширилась уже на п’ять районів області: Галицький, Городенківський, Калуський, Рогатинський та Івано-Франківськ.

Амброзія полинолиста засмічує подвір’я та вулиці, присадибні ділянки, сади, парки, городи, узбіччя доріг, залізничні насипи і прилеглі землі, береги річок та ставків. Боротьба з цим небезпечним бур’яном потребує особливої уваги та спеціальних заходів, – каже Роман Гурський.

На розроблення цільової програми на п’ять років потрібно 135, 573 тисячі гривень. Фінансове забезпечення програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету. Більшість депутатів проголосували “за” програму та її фінансування з обласного бюджету.

Також під час сесії депутати підтримали рішення звернутись до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Голови Верховної Ради України Парубія, народних депутатів України від області про необхідність законодавчого врегулювання питання внесення борщівника Сосновського до переліку регульованих шкідливих організмів.

Читайте також: Облрада підтримала створення однієї ОТГ, але відмовила іншій 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...